Recrealux logo

Voor aanleg, onderhoud, accessoires en service

Sauna’s


Recrealux heeft een uitgebreid assortiment aan privé sauna’s, voor diegene die thuis heerlijk willen ontspannen en tot rust komen. Ook biedt Recrealux openbare sauna’s die aan alle nodige eisen voldoen. Het gebruik van een sauna of infrarood cabine doet een mens goed en is een zeer goed middel voor reumapatiënten. Het gebruik van een sauna reinigt en verzorgd de huid, stimuleert de bloedsomloop en kalmeert zenuwen. Een sauna zorgt ook voor een goede afvoer van afvalstoffen en versterkt het gestel. Kortom, een privé sauna is een heerlijke en gezonde luxe.

Wat doet een sauna?

Een sauna geeft warmte af door middel van een elektrische kachel. Die warmte kan droog zijn, maar ook vochtig. Het is ook mogelijk om de sauna te voorzien van een houtgestookte kachel. Oorspronkelijk komt de sauna uit Finland die eigenlijk werden gebruikt als beschutting tegen de koude jaargetijden. De sauna was daar nog niet meer dan een gat in een heuvel. In die kuil werden stenen geplaatst die werden verwarmd totdat ze brandend heet waren geworden. Vervolgens goten de Finnen hier water overheen waardoor het, net als de hedendaagse sauna, stoom afgaf. Mensen hadden het heerlijk warm in de primitieve (hol) sauna.
Bij de hedendaagse sauna is het de bedoeling dat de omgeving dusdanig warm wordt, dat het lichaam begint te zweten om onder andere afvalstoffen uit het lichaam te verwijderen. Warm wordt afgewisseld met koud, waardoor het lichaam weerstand opbouwt.

Soort sauna

In ons uitgebreide assortiment aan sauna’s hebben wij de traditionele Finse sauna, die voor zowel binnen als buiten geschikt is en volledig gemaakt is van hout. Een sauna moet altijd worden aangepast aan de omgeving, zoals de ruimte die beschikbaar is. Bij Recrealux is dit geen enkel probleem. Een standaard sauna kan altijd naar wens op maat en smaak worden gemaakt. Zo kan een traditionele sauna worden uitgebreid met infraroodlampen of zelfs lichttherapie en aromatherapie. Een sauna met infraroodlampen wordt verwarmd door het licht en is zeer droge warmte. Die warmte loopt op tussen de 40 en 60 graden Celsius. Onze infrarood sauna’s zijn gemaakt van red-cedarhout. Recrealux heeft ook stoomcabines. Een stoomcabine is ongeveer hetzelfde als een douchecabine, maar dan met stoom in plaats van water, echter hebben onze stoomcabines vaak ook een douchefunctie. De stoom reinigt en ontspant het lichaam en is ongeveer even warm als een infrarood sauna. Ook onze stoomcabines zijn naar wens uit te breiden met aromatische oliën en kruiden.